Podpri DrogArt in nam nameni svoj 1% dohodnine!

6. december 2017

Davčni zavezanci se lahko tudi letos do 31. decembra (sicer kadarkoli v letu) odločite, da podprete Združenje DrogArt s tem, da nam namenite delež (do 1 %) dohodnine.


Kaj sploh je donacija dohodnine?

Vsi davčni zavezanci_ke v Sloveniji lahko zahtevamo, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za donacijo kateri od nevladnih organizacij, političnih strank, sindikatom, …

Tudi DrogArt je ena od organizacij, ki ji lahko izkažeš podporo tako, da ji nameniš svoj 1% dohodnine.

 

Ali to pomeni manj denarja zame?

Ne. Dohodnino lahko doniraš kateri koli od organizacij, navedenih na linku spodaj. Če dohodnine ne nameniš nikomur, gre vsota denarja nazaj v državni proračun. Ti nisi torej nič na slabšem.

 

Kam gre ta denar?

Denar, ki ga na DrogArtu dobimo od donacij dohodnine, gre v razvoj naših aktivnosti kot je terensko delo na prizoriščih nočnega življenja, dnevni center za uporabnike drog, testiranje drog, svetovalnica,… tudi v Cedevito, ki jo na partijih tako rad_a piješ :)

 

Kako doniram dohodnino?

Postopek za donacijo dohodnine je zelo enostaven. Na voljo imaš več opcij.

  • Klikni na povezavo in sledi navodilom, ki so jih pripravili na CNVOS.
  • Organizacijo, ki ji boš namenil_a 1% dohodnine lahko izbereš tudi sam_a, direktno na strani edavkiDavčna številka DrogArta je 61443921.
  • Obrazec, ki ga prilagamo v prilogi, lahko tudi natisneš, izpolniš in ga sam_a pošlješ po pošti na Finančno uporavo.
  • Če ti je osebni stik bolj pri srcu, pa lahko prideš osebno na DrogArt info točko v Ljubljano (Prečna ulica 6) ali v Maribor (Jurčičeva 8), kjer ti bomo pripravili že delno izpolnjen obrazec. Prosili te bomo zgolj za vnos osebnih podatkov, mi pa bomo obrazec sami posredovali na Finančno upravo.

 

En procent se morda ne zdi veliko, ampak nam zares veliko pomeni <3

 

Hvala in se vidimo na plesiščih!