DrogArt svetovalnica

26. avgust 2015|Svetovanje

V DrogArt svetovalnici poteka svetovanje in terapevtski program za ljudi, ki imajo težave zaradi uporabe klubskih drog in kokaina. V program se lahko vključite, če imate občasne ali stalne zdravstvene ali psihične težave, povezane z uporabo drog, če vas prijatelji nagovarjajo, da si poiščite pomoč, ali če se vam zdi, da se brez drog ne morete več zabavati oziroma jih uporabljate vse bolj pogosto.


Svetovanje je anonimno. Za vključitev v svetovanje ne potrebujete zdravstvenega zavarovanja.

 

KAKO DELUJE NAŠ PROGRAM?

 

Enkratno svetovanje/informiranje

Namenjeno je uporabnikom, ki potrebujejo informacije o drogah in njihovi uporabi. Tovrstno svetovanje je namenjeno tudi staršem mladostnikov, pedagoškim delavcem in drugim strokovnim delavcem, ki se ob svojem delu srečujejo z uporabniki drog in potrebujejo informacije ali napotke ob nadaljnjem ravnanju.

 

Svetovalno - terapevtski program

Namenjen uporabnikom s težavami zaradi uporabe drog. V program je uporabnik vključen enkrat tedensko po eno uro, osebno ali preko Skypa. Program je dvostopenjski.

 

Motivacijsko svetovanje in kognitivno vedenjska psihoterapija

Prva stopnja programa je sestavljena iz desetih svetovalnih razgovorov, ki temeljijo na metodi motivacijskega svetovanja in tehnik vedenjsko kognitivne terapije. Cilj prve stopnje je zmanjšanje škode zaradi uporabe drog. V prvi stopnji uporabnika naučimo hitre prepoznave sprožilcev za uporabo drog in tehnik, ki pripomorejo k zmanjšanju uporabe ali k abstinenci.

 

Globinska relacijska psihoterapija

Druga stopnja je bolj poglobljena ter je namenjena ozaveščanju in odpravi vzrokov, ki so privedli do škodljive uporabe drog, z uporabo psihoterapevtskih metod in tehnik. Psihoterapijo izvajamo tudi za tiste, ki so z uporabo drog že prenehali ali še vedno občasno uporabljajo droge. Izvajmo tudi psihoterapijo za ljudi, ki so imeli težko psihedelično izkušnjo, in bi jo želeli tekom terapije predelati. Psihoterapijo izvajajo terapevti relacijskih smeri psihoterapije.

 

Svetovalno terapevtske skupine 

Namen skupine je prepoznavanje delovanja sebe v skupini, izražanje sebe in potreb v skupini, podpora ostalih članov skupine, pridobvanje občutka varnosti, pripadnosti, povezanosti z drugimi. Skupine so namenjene aktivnim uporabnikom drog (skupina za zamnjševanje škode) in abstinentom (skupina za vzdrževanje abstinence).  

 

Naročanje na prvi svetovalni pogovor

01 439 72 70 ali 041 730 800, vsak delovnik od 9h do 16h

svetovanje@drogart.org

 

Naše svetovalke:

Mina Paš, dr.med., Integrativna relacijska psihoterapevtka

Anja Mihevc, univ.dipl.soc.ped., certificirana psihoterapevtka transakcijske analize

Maša Martič, mag.zakon. in druž.štud., specializantka integrativne psihoterapije

Simona Šabić, univ.dipl.soc.ped., specializantka integrativne psihoterapije

Špela Dovžan, univ.dipl.soc.ped., specializantka integrativne psihoterapije

Natalija Tetičkovič Bogataj, univ. dipl. soc. del.

Maj Jus, bakalavreat psihoterapevtske znanosti

Nina Vareško, univ. dipl. psih.

 

 


Povezane vsebine

Svetovanje - Faze spremembe pri prenehanju uporabe drog

23.8.2015Ljudje se velikokrat ujamemo v neke vzorce vedenja, ki nas začnejosčasoma motiti ali celo vplivati na naše telo, vendar ne vemo, kako bi jih...