e-namig za mlade

8. junij 2023|Novice|Aktualno|Obvestila

Se ukvarjaš z glasbenim ustvarjanjem? Odprte so prijave za MENT 2024. Če pa bi si želel_a poletje preživeti na morju in pomagati kot animator na letovanjih otrok, se lahko prijaviš za prostovoljsko delo pri zvezi prijateljev mladine. Še več raznoraznih delavnic, zaposlitev in prireditev, najdeš v tokratnem tedenskem L'mit namigu


 A veš?

 

 

 

 

Sodelovanje pri snemanju oddaje Prvič

Iz uredništva oddaj za otroke in mlade na TV Slovenija, obveščajo, da iščejo mlade za sodelovanje pri snemanju oddaje Prvič. Rok prijave je 15. 6. 2023.

 

 

 

 

Nacionalna mladinska konferenca Moja revolucija

Konferenca je namenjena spoznavanju celotne ekipe Moje revolucije in sestavo skupnega slovenskega manifesta zahtev. Le tega bodo kasneje delili na mednarodnih konferencah v Boloniji, Dunaju in kasneje tudi v Bruslju z drugimi državami udeleženkami.

 

 

 

 

O’živela knjiga spremljevalni program festivala Žive književnosti

Spremljevalni program Žive književnosti, O’živela knjiga bo potekal v popoldanskem času z raznovrstnimi dejavnostmi, ki jih vse druži obarvanost s književnostjo, knjigami, zgodbami in pravljičnimi junaki in so namenjene otrokom in mladim (delavnice stripa, recikliranja, pravljična druženja z avtorji).

 

 

 

 

Avdicija marketinga Radia Študent

V pisarni marketinga RŠ iščejo set kreativnih možganov, preciznih ušes, delavnih rok in ostrih očes za pomoč pri dnevni operativi.

 

 

 

 

30. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Junija se bo, tokrat že 30. leto, v Škucu odvijal literarno-glasbeni festival Živa književnost s spremljevalnim programom O’živela knjiga. Festival bo potekal od 9.-16. 6. 2023.

 

 

 

 

Oddaj svojo misel “Kaj me osreči”!

Mreža L’MIT že vrsto let zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vabimo te, da tudi ti oddaš svojo misel “Kaj me osreči?”.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Elementi znakovnega jezika

Zveza društev gluhih in naglušnih vabij na krajša izobraževanja in delavnice, ki se bodo odvijale skozi leto in bodo namenjene prestavitvi in uporabi različnih elementov znakovnega jezika, ki sestavljajo celoto slovenskega znakovnega jezika.

 

 

 

 

CIVIC-EU – spremljanje mladinske politike v Mestni občini Ljubljana

V okviru projekta CIVIC-EU boste lahko mladi (15-30 let) s pomočjo mladinskih delavcev spremljali izvajanje mladinskih politik v Ljubljani in na podlagi ugotovitev ustvarili končno poročilo in priporočila.

 

 

 

 

Strateški forum Mladi Bled

Letos bo Strateški forum Mladi Bled (Young BSF) potekal pod naslovom Zmanjšamo učinek metulja. Potekal bo med 25. in 28. avgustom 2023 v Ljubljani. Udeleženci bodo nato od 28. do 29. avgusta sodelovali na 18. Blejskem strateškem forumu.

 

 

 

 

Opravljanje praktičnega usposabljanja na Ministrstvu za obrambo v šolskem oziroma študijskem letu 2023/2024

Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska omogočata v študijskem letu 2023/24 dijakom in študentom priložnost za opravljanje prakse oziroma praktičnega usposabljanja, ki omogoča spoznavanje s svojim poklicem ter delovnimi področji v sistemu vojske in obrambe.

 

 

 

 

Program OZN za mlade strokovnjake

Slovenija se je letos uvrstila med države članice OZN, ki lahko sodelujejo v programu OZN za mlade strokovnjake 2023.

 

 

 

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2024

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis, katerega predmet je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo, v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2024.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Nagrade SALTO 2023

Nagrada SALTO vsako leto prepoznava in nagrajuje projekte, katere so ustvarili ali navdihnili mladi ter spodbuja organizacije znotraj programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, da delujejo bolje.

 

 

 

 

Odprte so prijave za MENT 2024

MENT Ljubljana za nastop na svoji deseti ediciji vabi evropske bende, solo izvajalce, live acte in didžeje_ke s koncertnimi izkušnjami ter javno dostopnimi avdio in video materiali.

 

 

 

 

Odpre prijave na poziv U30+

U30+ je Aksiomina iniciativa, ki od leta 2013 podpira novo produkcijo mladih slovenskih umetnic in umetnikov do 35. leta preko vsakoletnega poziva v želji, da bi posegla v vrzel, ki nastane po koncu šolanja in pred vstopom v umetniški svet, in da bi raziskala nove trende, teme, jezike in formate v slovenski sodobni umetnosti.

 

 

 

 

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerza v Ljubljani

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerza v Ljubljani je tradicionalno tekmovanje, ki že 12 let poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Pridruži se ekipi spremljevalcev-vzgojiteljev in športnih animatorjev na poletnih letovanjih otrok

Zveza prijateljev mladine Lj. Vič-Rudnik vabi k sodelovanju mlade z željo po delu z otroki in mladostniki.

 

 

 

 

EU inFORM poziv za prostovoljce_ke za delovno skupino mladih aktivistk in aktivistov v projektu Young voters

V sklopu projekta EU inFORM Young voters iščemo prostovoljce_ke, ki bi delovali_le v delovni skupini kot aktivisti_ke in ambasadorji_ke. Projekt se bo izvajal s strani Evropske agencije za informiranje mladih (ERYICA), v katerem smo partnerji tudi L’MIT. Rok prijave je podaljšan!

 

 

 

 

Poziv za prostovoljke_ce 26. Festivala Mladi levi

26. Festival Mladi levi, ki bo letos potekal med 18. in 26. 8. 2023, išče prostovoljke_ce, ki bodo pomagali pri izvedbi festivala.

 

 

 

 

Uvodno usposabljanje za prostovoljke_ce

Slovenska filantropija vabi na uvodno izobraževanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov in je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Psihosocialno svetovanje za LGBTIQ+ osebe

Legebitra nudi brezplačne storitve na področju psihosocialnega svetovanja.

 

 

 

 

Mednarodni športni kamp HEPA Brežice

ZPTM Brežice vabijo vse med 15. in 29. letom starosti k udeležbi na največji evropski mednarodni športni kamp, HEPA kamp, namenjen krepitvi zdravja s spodbujanjem telesnih aktivnosti.

 

 

 

 

Gremo na sup: brezplačni tečaj

Med 7. junijem in 31. avgustom 2023 v sklopu programa Ljubljana je šport organizirajo brezplačni tečaj supanja, ki je namenjen predvsem začetnikom, ki bi radi spoznali ta šport oziroma izpopolnili svoje znanje.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Pridruži se 8. generaciji Kinotripa

Kinodvor obvešča, da so ponovno odprte prijave za Kinotripov filmski klub. Prijavijo se lahko mladi med 15. in 18. letom, ki imajo radi film. Predznanje ni potrebno.

 

 

 

 

Pogovor o pisanju in prevajanju feminističnih študij

Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa – spletni portal spol.si, KUD Mreža/Rdeče zore ter Društvo ŠKUC – Info center Škuc vas vabijo na pogovor z avtoricami in prevajalkami feministične znanstvene in strokovne literature. Dogodek bo v četrtek, 8. junija 2023, ob 19.00 v atriju Galerije Škuc v Ljubljani.

 

 

 

 

14. Festival migrantskega filma

Slovenska filantropija že od leta 2010 Svetovni dan beguncev (20. junij) obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Letošnji, štirinajsti festival, bo potekal od 19. do 22. junija v Ljubljani in desetih drugih krajih po Sloveniji.

 

 

 

 

Bralni klub za mlade: Norveški gozd

Info center Škuc vabi na bralni klub, ki bo tokrat potekal v okviru Festivala Živa književnost. Dogodek bo potekal 16. 6. 2023.