Zdravila in mladi


Brošura o varni uporabi zdravil, ki je nastala v sklopu projekta InterAKCIJA, ki ozavešča širšo javnost o pomembni vlogi interakcij med zdravili in varni uporabi zdravil


Predgovor

Študenti Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani so v okviru projekta InterAKCIJA, kjer ozaveščajo širšo javnost o pomembni vlogi interakcij med zdravili in varni uporabi zdravil, začeli s projektom Zdravila in mladi, financiranim s strani Unesca.


Projekt izvajajo s pomočjo Slovenske antidopinške organizacije SLOADO, ki deluje kot sonosilec projekta. Namen projekta je ozaveščanje mladih o pravilni rabi zdravil in o nevarnostih neterapevtske rabe zdravil ali ostalih učinkovin. Naš cilj je, da mladi, predvsem dijaki srednjih šol v Sloveniji, prejmejo pomembne informacije o namenu in vlogi zdravila kot sredstva za zdravljenje bolezni, hkrati pa vpogled, da so zdravila kljub preprostemu dostopu prek spleta v primeru napačne uporabe lahko nevarna za njihovo zdravje. V tej brošuri najdete različne teme, s katerimi smo vam študenti želeli približati tematiko in vam jo predstaviti na čim bolj zanimiv in kratek način. Zahvalila bi se in pohvalila delo vseh študentov, ki so napisali prispevke, in recenzentom iz naše fakultete, ki so strokovno pregledali besedila.

Avtorja predgovora upata, da se boste ob prebiranju brošure veliko naučili in usvojili nova znanja, ki vam bodo pomagala v življenju, saj se boste z zdravili srečevali vse življenje in je pomembno, da se seznanite z nevarnostmi njihove nepravilne rabe.