e-namig za mlade


Preveri če najdeš kaj zanimivega zase ;)


  A veš?

 

 

 

 

Ni nam vseen: Endometrioza

Izšla je nova epizoda podkasta Ni nam vseen. V tokratni oddaji podkasta Ni nam vseen je gostja Tjaša Franko, ena od ustanoviteljic društva Endozavest.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnice o stresu, ravnanju s čustvi, odnosu do sebe in kako imeti več pozitivnih misli

Mladi zmaji vabijo na psihološko obarvane delavnice, kjer se bo dotaknilo vsebin, ki pomagajo do bolj zadovoljnega življenje in uspešnega učenja ter dela.

 

 

 

 

Brezplačni program Coca-Colina priložnost za mlade vabi s serijo spletnih predavanj za krepitev poslovnih veščin

Coca-Cola HBC Slovenija v letošnjem letu nadaljuje z izvajanjem programa Coca-Colina priložnost za mlade. Program je namenjen vsem mladim med 18. in 35. letom starosti. Z udeležbo v programu mladi pridobijo dodatna znanja in veščine, s katerimi bodo samozavestneje zagrabili nove karierne in poslovne priložnosti ter se pogumneje soočali z življenjskimi izzivi. Nov cikel spletnih predavanj priznanih strokovnjakov bo na voljo vse do decembra preko platforme Leap Academy.

 

 

 

 

Razpis Evropske komisije za plačano znanstveno pripravništvo

Skupno raziskovalno središče (Joint Research Centre – JRC) Evropske komisije je objavilo razpis za znanstvene pripravnike za oktober 2023.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslanki Ireni Jovevi (Renew Europe)

Pisarna evropske poslanke Irene Joveve omogoča pripravniški program za študente_ke, diplomante_ke in ostale zainteresirane, ki bi želeli_e postati del dinamične ekipe in pridobiti znanja iz delovanja Evropskega parlamenta.

 

 

 

 

Strokovni_a delavec_ka v dnevnem centru za migrante (M/Ž)

Slovenska filantropija razpisuje prosto delovno mesto Strokovni_a delavec_ka v dnevnem centru za migrante (M/Ž) v Logatcu.

 

 

 

 

Kinodvor išče vodjo projektov

Kinodvoru iščejo vodjo projektov, ki bo kos izzivom, ki jih prinaša področje kinematografije in filma. Delo vključuje organizacijo, načrtovanje, vodenje in izvedbo projektov ter sodelovanje pri načrtovanju tržne strategije.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Odprt poziv za študentsko nagrado MFRU 2023

Na Mednarodnem festivalu računalniške umetnosti (MFRU), ki poteka v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor bodo tudi letos podeljene nagrade za najboljše intermedijske nagrade študentk in študentov.

 

 

 

 

Izbrano telo: poziv za uprizoritveno raziskavo mlade ustvarjalke (sodobni ples, performans) v letu 2023

Zavod Emanat vabi mlajše ustvarjalke, ki živijo in ustvarjajo v Sloveniji, k prijavi umetniške raziskave v letu 2023.

 

 

 

 

Prvi javni razpis za uporabo projektnih studiev v Centru Rog

Center Rog bo podjetjem, nevladnim organizacijam ter posameznicam in posameznikom z dejavnostjo ali statusom samozaposlenih v kulturi, ki delujejo na ciljnih področjih Centra Rog, omogočili do 3-letno brezplačno uporabo individualnega projektnega prostora za razvoj družbeno in/ali okoljsko koristnega fizičnega izdelka, prototipa ali materiala.

 

 

 

 

Prijave za Social Impact Award 2023 so odprte

Tudi letos se bo pod okriljem Slovenske agencije za mlade odvil projekt Social Impact Award Slovenia – letos že tretjič.

 

 

 

 

Vabilo k sodelovanju pri koprodukcijah uprizoritvenih umetnosti

Cankarjev dom v sodelovanju z Mestom žensk vabi k sodelovanju pri koprodukcijah uprizoritvenih umetnosti v letih 2023 in 2024.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

EU inFORM poziv za prostovoljce_ke za delovno skupino mladih aktivistk in aktivistov v projektu Young voters

V sklopu projekta EU inFORM Young voters iščemo prostovoljce_ke, ki bi delovali_le v delovni skupini kot aktivisti_ke in ambasadorji_ke. Projekt se bo izvajal s strani Evropske agencije za informiranje mladih (ERYICA), v katerem smo partnerji tudi L’MIT.

 

 

 

 

Escape Room – pobeg iz inštitucije

Zavod ODTIZ, YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa in TiPovej! vabijo k pridružitvi k projektu Escape Room – pobeg iz inštitucije.

 

 

 

 

Pridruži se Sindikatu Mladi plus

Sindikat Mladi plus vabi, da se jim pridružite kot aktivist oziroma aktivistka. V svoje vrste vabijo vse mlade med 15. in 35. letom starosti, dijake in dijakinje, študente in študentke, mlade brezposelne ter delavce in delavke v prekarnih oblikah dela.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

16. pohod humanosti

Rdeči križ Ljubljana vabi na tradicionalni pohod humanosti.

 

 

 

 

Pomoč v duševni stiski

Program MIRA je Nacionalni program duševnega zdravja, katerega cilj je krepitev duševnega zdravja in preprečevanje duševnih stisk ter celostna obravnava duševnih težav, povezovanje obstoječih in vzpostavljanje novih služb in struktur za vzpostavitev dobrega podpornega okolja na vseh področjih varovanja duševnega zdravja v Sloveniji.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

30. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Junija se bo, tokrat že 30., v Škucu odvijal literatno-glasbeni festival Živa književnost s spremljevalnim programom O’živela knjiga.

 

 

 

 

Delavnica izdelovanja knjižic

Info center Škuc vabi na brezplačno delavnico knjigovezništva na kateri boste lahko sami izvezli povsem svojo knjižico.