e-namig za mlade

21. april 2023|Novice|Aktualno|Obvestila

Za bolj trajnostni pristop k potrošništvu, se lahko udeležiš dneva rabljenih oblačil, za korak k boljšemu duševnemu zdravju, pa bo na GR potekal festival duševnega zdravja. Še mnogo drugih informacij od prostovoljstva do dela, pa najdeš v tedenskem lmitovem namigu!


  A veš?

 

 

 

 

Dan v rabljenih oblačilih 2023

Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj tretje leto zapored 23. aprila organizirajo Dan v rabljenih oblačilih in vas vabijo, da se jim pri tem pridružite.

 

 

 

 

Pomežik soncu ®: Omogočimo počitnice vsem otrokom

Pomežik soncu® je program, s katerim želijo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije čim večjemu številu otrok zagotoviti brezplačne počitnice.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Starizem: problem na obeh straneh spektra

Zavod OPRO vabi k sodelovanju na projektu Starizem: problem na obeh straneh starostnega spektra, ki ga soustvarjajo z Javnim zavodom Mladi zmaji.

 

 

 

 

Spletna delavnica pisanja besedil za umetnice_ke

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki deluje pod okriljem zavoda SCCA-Ljubljana, organizira delavnico pisanja besedil za umetnice_ke, ki bo pod vodstvom Lare Plavčak potekala 25. 4. 2023 prek spleta.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS išče nove sodelavke_ce

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS išče nove sodelavke_ce, ki si želijo novih izzivov in izkušenj in so pripravljeni na osvajanje novih znanj.

 

 

 

 

Pod črto išče analitično in podatkovno novinarko ali novinarja

Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva v okviru mednarodnega sodelovanja z Evropsko mrežo za podatkovno novinarstvo (EDJNet) začenjajo nov dvoletni projekt. V času trajanja projekta (april 2023 – marec 2025) bodo zaposlili novo članico/člana.

 

 

 

 

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vabi v ekipo Spletne televizije

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vabi v ekipo Spletne televizije novinarja specialista. Ponujajo zaposlitev za določen čas 1 leta s 3 mesečnim poskusnim delom z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas.

 

 

 

 

Humanitas išče sodelavca_ko na področju globalnega učenja

Na Humanitasu iščejo novega sodelavca_ko za delo na področju globalnega učenja.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Social Impact Award 2023

Pod okriljem Slovenske agencije za mlade že tretje leto zapored poteka projekt Social Impact Award.

 

 

 

 

Objavljen razpis za pisateljsko nagrado SEP za leto 2023

Objavljen razpis za pisateljsko nagrado SEP za leto 2023, ki jo podeljuje Srednjeevropska pobuda v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru festivala Vilenica.

 

 

 

 

Alpska konvencija razpisuje nagrado za mlade znanstvenike

Iz Ministrstva za naravne vire in prostor so sporočili, da Alpska konvencija razpisuje nagrado za mlade znanstvenike, ki spodbuja inovativne raziskave mladih, magistrske naloge, na teme o Alpah.

 

 

 

 

Knjižnica REČI+Ti

V Knjižnici REČI so pripravili poziv za mlade do 29. leta, s katerim želijo mlade spodbuditi k aktivnemu soustvarjanju družabnega in kulturnega programa v Knjižnici REČI.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Festival Borštnikovo srečanje išče prostovoljke_ce

58. Festival Borštnikovo srečanje bo potekal med 5. in 18. junijem 2023. Festivalsko dogajanje se odvija na različnih lokacijah Maribora in zajema različne umetniško – kulturne dogodke slovenskih in tujih ustvarjalcev. Z izvedbo festivala potrebujejo prostovoljke_ce.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

IPoP vabi k sodelovanju v izzivu Polni zagona kolesarimo v službo

IPoP – Inštitut za politike prostora vabi k sodelovanju v pobudi Polni zagona kolesarimo v službo, ki je namenjena spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti in spreminjanju vsakodnevnih potovalnih navad.

 

 

 

 

Festival duševnega zdravja

Nacionalni inštitut za javno zdravje obvešča, da se bo v četrtek, 18. maja 2023, med 10.00 in 19.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal Festival duševnega zdravja.